Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εξετάσεις για την Δ' Τάξη Παγκρατίου 07-10-2011

Εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7-10-2011 στην έδρα του Αθλητικού Συλλόγου Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος", που βρίσκεται στο Πυργί. Οι Εξετάσεις αφορούσαν τους Μαθητές που έχουν συμπληρώσει 3 μήνες μαθημάτων και κρίθηκαν έτοιμοι από τον Προπονητή Παγκρατίου, Αρτέμη Μιχαηλίδη για να ολοκληρώουν την Δ' Τάξη.

Το Παγκράτιο, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι αρχαία ελληνική πολεμική τέχνη. Ιδρυτές του Παγκρατίου αναφέρονται ο Ηρακλής και ο Θησέας, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρούταν το ομορφότερο αγώνισμα ("...το εν Ολυμπία το κάλλιστον", Φιλόστρατος, Γυμναστικός). Μετά την απαγόρευσή του τα Βυζαντινά χρόνια, το Παγκράτιο έρχεται ξανά στην επιφάνεια σήμερα ως μία απόλυτα ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυγμές, αγκωνιές, γονατιές, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη.


Στο Δ' Επίπεδο, δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες, οι αθλητές μαθαίνουν τις βασικές θέσεις, στάσεις του Παγκρατίου και το σημαντικότερο από όλα που είναι να μάθουν να προσχέχουν τον εαυτό τους και τον συναθλητή τους ωστέ να μην τραυματίζονται.

Στην φωτογραφία δεξιά, βλέπετε τον Προπονητή του Παγκρατίου Αρτέμη Μιχαηλίδη στο κέντρο, μαζί με τους νέους 'απόφοιτους' της Δ' Τάξης, Μανώλη (αριστερά) και Στέφανο (δειξά).

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τον Προπονητή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου