Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σεμινάριο KRAV-MAGA 29/4-02/05


Το KRAV-MAGA είναι Ισραηλινή μέθοδος αυτοάμυνας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου η διαφυγή ή η αποφυγή της συμπλοκής είναι αδύνατη και είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε.


Οι απαρχές του KRAV-MAGA εντοπίζονται στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν και ομάδες Ναζί, διερχόμενες συνοικίες Εβραίων, επιτίθονταν σε όποιον Εβραίο τύχαινε να βρεθεί στο διάβα τους.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, οι Εβραίοι μαζεύονταν στα υπόγεια και ανέλυαν τα περιστατικά επίθεσης αναζητώντας τους αποτελεσματικότερους τρόπους άμυνας σε περίπτωση που θα είχαν να αντιμετωπίσουν μια ανάλογη κατάσταση.


Μέσα από αυτές τις διαδικασίες λοιπόν γεννήθηκε το KRAV-MAGA, το οποίο σήμερα είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος αυτοάμυνας που συνεχώς εξελίσσεται στο να προστατεύει τον αμυνόμενο από όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο επικίνδυνα σενάρια επίθεσης (είτε έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά άτομα, είτε έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο όπλο).

Το Σεμινάριο KRAV-MAGA που πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Συλλόγου ήταν άκρως επιτυχημένο, παρά την μικρή συμμετοχή, αφού όσοι συμμετείχαν εξετάστηκαν επιτυχώς στο πρώτο επίπεδο κι έτσι έχουμε σήμερα στην Μύκονο την πρώτη "σειρά" διπλωματούχων σε αυτήν την μέθοδο αυτοάμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου