Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

1η Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών από τον Α.Σ.Π.Α. "Η ΜΥΚΟΝΟΣ"

Τελικά η κακοκαιρία της Κυριακής δεν στάθηκε ικανή να ακυρώσει την επίδειξη πολεμικών τεχνών του Α.Σ. Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος", αφού σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της ΚΔΕΠΠΑΜ, τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους, μεταφέραμε την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Ματογιάννη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση του Γιάννη Μπλούτη για την προσφορά του στον χώρο των Πολεμικών Τεχνών και στην συνέχεια περάσαμε στην επίδειξη των τεχνών τις οποίες προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ο Σύλλογός μας.


Σύγχρονο Παγκράτιον: αποτελεί αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μαχητικής τέχνης "Παγκράτιον". Δάσκαλός μας στον σύλλογο είναι ο Αρτέμης Μιχαηλίδης.

Brazilian Jiiu Jitsu: Αποτελεί εξέλιξη του Ιαπωνέζικου Τζούντο και Jiu Jitsu, το οποίο θεωρείται η καλύτερη μαχητική τέχνη για έδαφος. Δάσκαλος στον σύλλογό μας είναι ο Taz από την Βραζιλία.


Wing Chun: Είναι Κινέζικη Πολεμική Τέχνη ηλικίας 400 ετών.



Θεωρείται από τις πλέον επιίνδυνες πολεμικές τέχνες και έγινε γνωστή μέσα από τις ταινίες του Bruce Lee. Δάσκαλος στον σύλλογό μας είναι ο Sifu Krist Margarossian.

Abada Capoeira: Είναι πολεμική τέχνη των Αφρικανών που μεταφέρθηκαν στην Βραζιλία. Προκειμένου να γλιτώσουν τα αντίποινα των Πορτογάλων, οι Αφρικανοί έκρυψαν την πολεμική τους τέχνη μέσα στην μουσική και τον χορό, δημιουργώντας την σύγχρονη Capoeira, έναν συνδυασμό πολεμικής τέχνης και χορού.


Ο σύλλογός μας συνεργάζεται με την Abada Capoeira, μια μορφή Capoeira που είναι από τις πλέον δημοφιλείς στον κόσμο και θεωρείται η μαχητικότερη όλων, χωρίς να υπολείπεται σε εντυπωσιακές φιγούρες και θέαμα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τους αθλητές, τους δασκάλους και τους προπονητές για την συμμετοχή τους στην επίδειξη, τους υπευθύνους της ΚΔΕΠΠΑΜ που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωσω ζητώντας συγγνώμη για την αλλαγή τοποθεσίας την τελευταία στιγμή.

Βράβευση Γιάννη Μπλούτη

Την Κυριακή 12-09-10 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Ματογιάννη, επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον Α.Σ. Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος".

Στα πλαίσια της επίδειξης βραβεύτηκε για την προσφορά του στον χώρο των πολεμικών τεχνών και την επάξια εκπροσώπηση της Μυκόνου διεθνώς, ο πρωταθλητής Γιάννης Μπλούτης.


Ο Γιάννης, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του, είναι εν ενεργεία Πρωταθλητής Ελλάδος στο Grappling (Μάχη Υποταγής) και 4 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο Παγκράτιο.

Οι διακρίσεις του συνεχίζουν και εκτός συνόρων, όπου κατακτά την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling του 2009 και την 1η θέση το 2010 στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Παγκρατίου Αθλήματος.



Η τιμητική διάκριση του Γιάννη από τον Α.Σ. Παγκρατίου Αθλήματος ήρθε ως επιβράβευση κόπων και προσπαθειών περίπου μίας δεκαετίας.

Στο τέλος της βράβευσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Συριανός, επεσήμανε ότι "ο Γιάννης είναι ένας πολυπρωταθλητής που έχει καταφέρει να συνδυάσει την προσωπική του επιτυχία με την προβολή του τόπου του" και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και διακρίσεις στις επόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών από τον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος"

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 στις 19:00 στο Θεατράκι της Λάκκας!!!


Να είστε όλοι εκεί!!!

Σεμινάριο Abada Capoeira στην Μύκονο 10-12 Σεπτεμβρίου


Τρεις έμπειροι δάσκαλοι Capoeira θα βρεθούν στην Μύκονο για το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μας δείξουν μερικά από τα μυστικά της ενυπωσιακής αυτής βραζιλιάνικης τέχνης!!!

Capoeira στον Γιαλό - Χώρα Μυκόνου



Αφιέρωμα του Γιάννη Καρνεσιώτη στην μίνι επίδειξη που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας για την προώθηση της Capoeira στην Μύκονο!





Η επίδειξη διήρκησε περίπου 30 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε δύο σημεία του γιαλού, προσφέρωντας ένα απολαυστικό θέαμα στους περαστικούς που συγκεντρώθηκαν καθώς και σε όσους έπιναν τον καφέ τους στις διπλανές καφετέριες.



Οι Capoeiristas, νεαρά παιδιά στο σύνολό τους, αποτελούνταν από ένα μείγμα αγοριών και κοριτσιών διαφόρων επιπέδων, προσέφεραν ένα πρωτοφανές θέαμα για τα δεδομένα του νησιού μας, το οποίο θα επαναλάβουμε τον Σεπτέμβρη σε μια γενικότερη επίδειξη των τεχνών που προσφέρει ο Σύλλογος Παγκρατίου Αθλήματος



Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη!!!